Onze partners

De Lijsterbes

De biologische groenten komen van Tuinderij de Lijsterbes. De tuinderij bestaat al zo’n 20 jaar en levert biologische groentepakketten in de regio Nijmegen. Het EKO team bestaat uit Erik en Sandra, Kees en Els. Wekelijks oogsten zij voor zo’n 1000 pakketten de groenten, pakken het in en bezorgen het in Nijmegen en omgeving. Ook leveren ze groenten aan een aantal lokale initiatieven zoals Groentewoud! Alle groentes zijn biologisch gecertificeerd. De lijsterbes bezorgt de groentes aan Groentewoud met een elektrische bus, daarna zorgen wij dat het per fiets verder wordt verspreid in de wijk.

De Woerdt

Het fruit komt van de Woerdt een fruitbedrijf in Ressen, net buiten Nijmegen waar ze sinds 1977 diverse soorten appels, peren, kersen, morellen, mispels, walnoten en pruimen telen. Sinds 1985 wordt er milieuvriendelijk geteeld, nuttige insecten worden bijvoorbeeld ingezet om voor het fruit schadelijke insecten te bestrijden. Het bedrijf is Global Gap en Planet proof gecertificeerd en voldoet aan strenge en bovenwettelijke milieu eisen. Van hun fruit maken ze ook heerlijke sappen die per fles of saptap ook in het assortiment bij Groentewoud zitten. Groentewoud neemt ook eitjes af van de kippen die daar rondom de kippenkar scharrelen.

De Broodbakfiets

De rustieke desembroden, stokbroden, breekbroden en rozijnenbroodjes, worden handgemaakt door bakker Koos uit Brakkenstein, naar Franse traditie. Brood met een open en onregelmatige structuur en een knapperige korst. Doordat het 24 uur de tijd heeft gekregen om zich te ontwikkelen, heeft het hoge voedingswaarden en veel smaak. 

Het brood wordt gemaakt van pure ingrediënten: alleen tarwemeel, water en een snufje zout, zonder toevoegingen. Na het rijzen wordt het brood gebakken in een steenoven, zo wordt de korst lekker knapperig.

De 100% biologische oertarwe komt van de natuurakkers tussen Nijmegen en Bemmel. Het meel is steengemalen, dit zorgt voor een beter behoud van mineralen en vitamines, en daarna gebuild: alleen de allergrofste delen van de zemelen en kiemen worden eruit gezeefd. Zo is het brood voedzaam en gezond. 

Puur, lekker, gezond, duurzaam en lokaal.

Zuivelboer

De kaas komt van kaasboerderij Weenink in Lievelde. De kaasboer gebruikt eigen melk van koeien die van april tot en met november buiten in de wei lopen. Door een rantsoen van veel vers gras krijg je de lekkerste producten. Op de boerderij worden ongeveer 90 melkkoeien gehouden. De kazen die wij van Weenink verkopen zijn gemaakt van gethermiseerde melk. De melk, yoghurt en karnemelk komen van Zuivelboerderij IJsseloord in Arnhem, deze producten zijn gepasteuriseerd. De zuivel komt in flessen, die wij steeds weer retour meenemen voor hergebruik. Zet ze schoon met dop klaar als we weer komen bezorgen, dan regelen wij de rest!

Het Bakkerscafé

Het brood komt van het Bakkerscafé, een kleinschalige, biologische bakkerij in Nijmegen. Het is een social Enterprise die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de samenleving een plek biedt, waar ze zich op hun eigen niveau optimaal kunnen ontwikkelen. In de bakkerij wordt 7 dagen per week vers biologisch brood en smaakvol banket gebakken. Het deeg wordt meermalen gekneed, mag lang rusten en rijzen en wordt dan pas knapperig afgebakken. Leuk detail is dat ze bakken met meel dat gemalen is door de Witte Molen uit Nijmegen.

Aurora Biologische kaas

In 1980 zijn we begonnen met het maken van kaas onder de naam De Dageraad. Inmiddels is de kaasmakerij uitgegroeid van een tweemanszaak tot een bloeiend familiebedrijf genaamd Aurora kaas GmbH. In de gloednieuwe kaasmakerij in Kranenburg aan de Nederrijn wordt sinds 2019 kaas gemaakt. 40 jaar na de oprichting staat de naam Aurora synoniem voor biologische, biodynamische en fairtrade kaas.

De melk voor onze kaas halen we van geselecteerde biologische boeren in onze regio. Voor de kaas verwerken wij uitsluitend biologische, Bioland en Demeter melk van extensieve graslandteelt. Deze gebieden bieden tal van dier- en plantensoorten aantrekkelijke leefgebieden en broedplaatsen. Het resultaat is rijke melk van hoge kwaliteit voor onze kaas.